KAKO DO VOZAČKE DOZVOLE ?

prvi korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

1. Početak je najteži

obavite liječnički pregled u nekoj od ordinacija radne ili prometne medicine koje obavljaju liječničke preglede za vozače. Cijena je 57,87€ za B kategoriju.

PAZI

Od 1.siječnja 2011.g. potrebno je na pregled donijeti potvrdu obiteljskog liječnika o Vašem zdravstvenom stanju.

Liječničko uvjerenje za obuku u autoškoli i polaganje ispita važi neograničeno, dok za Policijsku upravu – kod podizanja vozačke dozvole – ne smije biti starije od 15 mjeseci

 

drugi korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

2. Upis u autoškolu

S liječničkim Uvjerenjem o sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije upisujete se u autoškolu  te dogovarate način plaćanja školarine i potpisujete Ugovor o osposobljavanju kandidata za vozača.

treći korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

3. Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP)

Osposobljavanje kandidata za vozače počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima. Na početku nastave dobit ćete kod nas  svu potrebnu literaturu, kao i sve obavijesti o radu autoškole, rasporedu ispita, načinu i uvjetima polaganja pojedinih ispita te sve o uvjetima za početak praktične obuke iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).

Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provode ih Crveni križ Grada Zagreba (ckzg.hri druge ovlaštene zdravstvene ustanove , a svu administraciju oko prijave na tečaj Prve pomoći obavlja autoškola.

Nakon položenog ispita iz Prometnih propisa počinje obuka iz predmeta Upravljanje vozilom(UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje Vaš instruktor vožnje usklađuje s Vašim slobodnim vremenom.

Prije završetka obuke iz vožnje potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP).

Sve ispite provodi HAK, Hrvatski autoklub (www.hak.hr/vozacki-ispiti/).

četvrti korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

4. Ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV)

Nakon što ste položili ispite iz Prometnih propisa i Prve pomoći te uspješno savladali praktični dio programa obuke iz vožnje izlazite na posljednji ispit – ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).

Prvi dio ispita iz vožnje polaže se na prometnom poligonu , a nakon položenih poligonskih radnji može se pristupiti polaganju drugog dijela ispita ugradskom prometu i na autocesti.

peti korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

5. Uvjerenje o položenom vozačkom  ispitu

Temeljem položenog ispita iz vožnje dobivate od ispitivača Hrvatskog autokluba Uvjerenje o položenom vozačkom  ispitu. Postali ste vozač!

šesti korak kako do vozačke dozvole u autoškoli Stop Zagreb

6. Vozačka dozvola

Policijskoj upravi, uz Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu te uz važeće liječničko uvjerenje (ono koje ste dobili prije upisa u autoškolu a nije starije od 15 mjeseci), podižete svoju vozačku dozvolu  i  uključujete se u veliku i zahtjevnu vozačku zajednicu čija ste pravila i propise naučili u autoškoli i kojih ste se od sada obavezni pridržavati.

 Važno!

Ispit iz Upravljanja vozilom (UV) trebali biste položiti u roku od najdulje 18 mjeseci od datuma kad ste položili ispit iz Prometnih propisa.

Nakon isteka tog roka potrebno je, prije izlaska na ispit iz vožnje, provesti dopunsko osposobljavanje iz Upravljanja vozilom u trajanju od najmanje 12 dodatnih sati .

B R Z I  T E Č A J !

 

Za one koji žele u najkraćem zakonskom roku svladati upravljanje motornim vozilom“ B“ kategorije. Vozačka dozvola „ B“ kategorije za 8 tjedana. Brzi tečaj obuke za vozača“ B“ kategorije u Autoškoli “STOP”podrazumijeva deset dana predavanja iz predmeta prometni propisi i sigurnosna pravila, te 35 sati obuke iz upravljanja vozilom. Prvih 5 sati kandidat vozi po jedan sat, a ostale sate vozi u blok satovima.

 

Saznaj više